ristit

Muutaman sanan lyhyt maininta Raamatussa, ja niiden takaa voi löytää rikkaan ja opettavan tarinan. Paavali mainitsee 1. Korinttilaiskirjeen 15 luvun jakeessa 5 vain että “…ja että hän ilmestyi Keefakselle…”. Tästä amerikkalainen gospelmuusikko Don Francisco (http://www.donfrancisco.com/) teki 40 vuotta sitten laulun, jota siellä monissa seurakunnissa lauletaan tänäkin Pääsiäisenä, ja joka on ollut apuna ja lohtuna lukemattomille ihmisille vuosikymmenten aikana. Vuonna 1980 se voitti Gospel Music Association’in Dove Award -palkinnon, eli valittiin vuoden hengelliseksi musiikkikappaleeksi.

Niin se on puhutellut minuakin vuosien aikana yhä uudelleen, ja tänä Pääsiäisenä haluan jakaa sen kanssasi. Suomensin sen vapaasti kääntäen, ellet ymmärrä sitä alkuperäisenä versiona.

Se mitä tapahtui opetuslapsi Pietarin, jota myös Keefaaksi kutsuttiin, elämässä tuona maailmanhistorian muuttaneena Pääsiäisenä, voi tapahtua kenen tahansa elämässä tänä Pääsiäisenä siksi, että Hän, Jeesus, on edelleen elossa!

Tämän linkin kautta (https://www.youtube.com/watch?v=UbRPWUHM80M) voit kuunnella toisen tunnetun amerikkalaisen artistin, Dolly Partonin, tulkinnan tästä kappaleesta, sekin jo lähes 30 vuoden takaa.

Käännös löytyy täältä: He’s Alive Don Francisco, Matin käännös

Asetu hetkeksi Pietarin sandaaleihin, ja toivon että koet kohdallasi sen Pääsiäisen mitä hän koki, kun kaikki syyllisyys, ahdistus, tuska ja hämmennys vaihtuivat rauhaan ylösnousseen Jeesuksen kohtaamisen myötä. Hän elää!!!

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. on

    He’s alive on loistava kappale. Molempien esittämänä, erilaiset, mutta yhtä hyvät versiot.

Vastaa